2017

TOSFED Yıldızını Arıyor 2017

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun 25 yaş altı yetenekli sürücüleri keşfetmek amacıyla FIAT Türkiye ve Petlas sponsorluğunda düzenlediği ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ projesinin final elemleri ve ilk yarışı; 24-26 Kasım tarihleri arasında İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.

Türk otomobil sporları tarihinde düzenlenen ilk yetenek keşfetme projesi olan ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ elemelerinde, 18’i kadın olmak üzere 320 aday 10-13 Ağustos tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pisti’nde mücadele etmiş ve her günün en hızlı ilk 10 sürücüsü ile en hızlı 5 kadın olmak üzere toplam 45 kişi, finallere katılmaya hak kazanmıştı.

EŞLEŞMELER NEFESLERİ KESTİ

2017 Türkiye Pist Şampiyonası final yarışlarının da koşulduğu 26 Kasım Pazar günü ise, seçilen 12 kişi, ilk yarışlarını gerçekleştirdiler.

Kura ile birbirleri ile eşleşen genç sürücüler, Şampiyonlar Şampiyonası’nda kullanılan ikili kalkış formatında birbirierine karşı üstünlük sağlayabilmek için pistte ter döktüler. Erol Özteknik, Onat Telkenar, Onur Badur ve Buğra Can Kılıç yarı finale yükselen isimler olurken, Erol Özteknik ve Onat Telkenar arasındaki final eşleşmesinde parkuru hatasız tamamlamayı başaran Onat Telkenar ilk birinciliği kazanan isim oldu. Özteknik’in ikinciliği elde ettiği yarışın üçüncüsü ise Onur Badur oldu.


TYA 2017 / 1.Yarış Sonuçları
TYA 2017 / 2.Yarış Sonuçları
TYA 2017 / 3.Yarış Sonuçları
TYA 2017 / 4.Yarış Sonuçları
TYA 2017 / Puan Durumu

FİNAL KAMPI EĞİTİMLERLE BAŞLADI

Adaylar 24 Kasım Cuma günü; profesyonel ralli pilotları Burak Çukurova, Murat Bostancı, Orhan Avcıoğlu, Yiğit Timur ile Burcu Çetinkaya Bucak’tan teorik ve pratik ileri sürüş teknikleri, sportif sürüş teknikleri eğitimi aldılar.

25 Kasım Cumartesi ise, elemeler Fiat Motorsporları tarafından hazırlanan Fiat Egea yarış otomobilleriyle zamana karşı gerçekleştirildi ve en hızlı 10 erkek, 2 kadın sürücü belirlendi.

Bu sonuçlara göre; Onur Badur, Mert Kaya, Onat Telkenar, Erol Özteknik, Doğan Ergin, Emre Şentürk, Kemal Burak Özhan, Buğra Can Kılıç, Mert Becce, Tunahan Aktaş, Zeynep Selin Erkan ve Halide Kübra Urgancı ‘TOSFED Yıldızını Arıyor’ projesinde yarışmaya hak kazanan isimler oldular…

Seçilen adaylar farklı formatlarda 4 yarışta mücadele edecek ve bu 4 yarış sonunda en çok puanı toplayan sürücü TOSFED’in ilk yıldızı olarak yarışmaya hak kazanacak…

YILDIZ ADAYLARI 2. KEZ PİSTTEYDİ

TOSFED Yıldızını Arıyor ikinci yarışı; Şampiyonlar Şampiyonası organizasyonu kapsamında 14-15 Nisan tarihlerinde Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirildi.

14 Nisan Cumartesi günü kura ile birbirleri ile eşleşen genç sürücüler, ikili kalkış formatında birbirierine karşı üstünlük sağlayabilmek için pistte ter döktüler. 12 isim arasından Onat Telkenar, Erol Özteknik, Emre Şentürk ve Mert Kaya yarı finale yükselen isimler olurken, Emre Şentürk ve Onat Telkenar arasındaki final eşleşmesinde daha hızlı olmayı başaran Telkenar ilk yarışın ardından ikinci yarışta da birinciliği kazanan isim oldu. Emre Şentürk‘ün ikinciliği elde ettiği yarışın üçüncüsü ise Erol Özteknik oldu.

TOSFED Yıldızını Arıyor ilk dönemi, 09 ve 10 Haziran tarihlerinde Türkiye Drift Şampiyonası ikinci yarışı ile birlikte TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde koşulacak üçüncü ve dördüncü yarış ile sona erecek.